måndag 11 januari 2010

Stuck between a rock and a Bangalore



Igår var vi väldigt aktiva turister. Hyrde en tuktuk för dagen (pris 17kr) och tittade på vad Bangalore har att erbjuda. Det var slott, tempel, marknader och en heeeel massa avgaser.

Vi har lärt oss att när man åker tuktuk så är det bäst att titta åt höger eller vänster men INTE rakt fram. Trafiken i indien är ett helt makalöst fenomen som utmanar alla våra instinkter. Tittar man rakt fram när man sitter i ett fordon i detta land så slutar man andas, får vita knogar och kräk i halsen medans högerfoten stampar instinktivt i tuktuk golvet i ett desperat försök att trycka ner bromsen (som borde finnas i baksätet för allas säkerhet och trivsel). Trots all rädlsa kan jag inte låta bli att vara fantastiskt imponerad av hur kompetenta förarna är, inte en repa på någon bil eller skada på fotgängarna som slungar sig ut för att korsa en 4filig gata. Att köra i Stockholm nu känns mer överkomligt än för en månad sen.


Idag hade vi kamerautrustning på agendan. Vårt mål är att hitta en kamera för en billig peng. Vi åkte till alla hörn och kanter av Bangalore, det var elektronikavenyer, elektronikbazaarer, elektronikbutiker och hem till några snubbar som gillade elektronik. Vår slutsats efter dagen är att det är tyvärr inte billigare med elektronik i indien än i Sverige...snarare tvärtom. Nu är vi medvetna om att de flesta priser för oss "milky whites" är lagomt mycket högre än de inhemska, men efter vår research så hittar vi ingen lösning på det.

Därför har vi beslutat att låta våra trogna läsare (er) att komma med lite råd till oss.
Några alternativ till lösningar vi har är följande:
1. Köp kamera på en elektronikbutik för högre pris än i Sverige (Problem: dyrt)
2. Hyr kamera för en 3dje del av priset som kameran kostar (Problem: 3ggr hyrning och vi inser att vi borde kanske köpt en istället)
3. Köp en på brittiska Ebay och flyg till London och hämta den från Emilia :) (Plus: Nästan 50% billigare än att köpa den här och även med flygkostnader så blir det billigare. Problem: En av oss måste flyga i nästan 2dygn)
4. Ta ca 24stillbilder i sekunden och göra en stopmotion film istället.
Så, kommentera med en bra eller dåliga lösning på vårt dilemma. Help us! :)



Ps. Thali = Good!

6 kommentarer:

Annika B sa...

Låter som att ni hamnat i en knivig tekniksituation :/
Ni kan inte köpa en iaf och sedan kvitta det mot billig levnadskostnad istället? fast om det blir billigare att flyga till London så kanske inte det är ett alternativ...
En av kanske kan stanna kvar och göra research i 2 långa ensamma dygn medan den andre åker till London? Två dygn kanske är värt det om priset är det rätta... så till vida att den som stannar kvar överlever...

Fotona är underbara! Hoppas verkligen ni kan fånga allt i rörligt också!!
Lycka till!!

Tess sa...

Spontan så tänker jag om ni kan hitta någon lokalinvånare som kan köpa den åt er???
SÅ kan han få den bliigare??

Emilia sa...

Ni betalar flyget så kommer jag ner med kameran den 14 februari.
Najs. I liiiike.
Annars var ju Tess förslag rätt bra om ni vill tänka lite mer miljövänligt och inte slösa 2 dygns flygplans avgaser på en kamera.
P.S. posta 4 portioner Thali till mig.
Puss och Kram

Lisa sa...

Kamera måste ni väl ändå ha, jag gillar idéerna ovan, för nog känns det som att ni borde göra "riktigt" filmande nu när ni ändå är där. Övrigt er fotona jätte härliga ut och blir sjukt sugen på butter chicken. Opponering på fredag sen är jag out! Massor me kramar

broder Daniel sa...

hej, kul för er att stöta på lite problem såhär direkt på resan...
Kan ju dock gissa på att ni hade nog hade "otur" med valet oavsett skulle nog Tummen sagt!
Att leja en lokalinvån. tycker jag dock verkar som det mest logiska, ev en hotellvärd etc.
Dock finns riskerna att bli utsatt för en klassiker a la, vi hade i alla fall tur med vädret...
Varför inte göra en prutning med glans o ingen skam som Lantz hade gjort? =)
Inser att mina smarta snart blir omprövade men önskar er all lycka!!
pok kram fam tajcon

majk sa...

This is probably too late but I would get friendly with a local and have him or her buy the camera for me at the locals price plus bribe. :)

Skicka en kommentar

 
Copyright 2009 Exploring India. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan