torsdag 11 mars 2010

Matblogg a' la Indiska

Thali har gjort sig förtjänt av ett eget inlägg i vår blogg.
Denna måltid har följt med oss genom vått och torrt och passar alla tillfällen och humör. När vi var i Nepal saknade vi Thali och även fast alla thali vi hittat i södra indien heter North Indian Thali så hittade vi ingen Thali i Norra indien som ens kommer i närheten av atta vara lika goda som de i södra inden.
Vi har hittat ett gyllene ställe på samma gata som vi bor: Hotel RRR (restauranger kallas ibland för hotell här…why, who knows?).

Här serveras den gooodaste veg Thali. Thali är en all you can eat (oftast) måltid. Den inkluderar ris, naan eller chapati, papad och flera olika såser. Såserna är oftast veg curry, linser, bönor och paneer (ost). På RRR får man olika såser varje gång, men alla är helt fantastiska. Servitörerna fyller på när riset eller såserna tar slut och man kan äta tills man spricker. Det bästa? …priset! En Veg Thali på RRR kostar 55 rupees (lite under 10kr).

Det är vanligt att äta med händerna här och speciellt på RRR känner man sig lite fisförnäm om man ber om bestick eftersom alla där inne (98% indier) äter med händerna. Så vi har gett med oss och slängt våra västländska vanor (t.ex. att vara ren om händerna) i väggen and huggit in… Det är för övrigt inte det lättaste att få tag om ris med den lilla klo man förväntas skapa med fingrarna. Ibland önskar man bara gräva in hela handen och suga upp maten från handflatan.



Ett plus i kanten till ”Pickle”. En mycket mycket god hotsauce med inlagda grönsaker. Ska ätas med varsamhet och personligen gillar jag att peta bort grönsakerna och bara sluka den starka såsen.

Tack o hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Copyright 2009 Exploring India. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan